Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2008. УЖГОРОД. У Богословській академії відсвяткували Актовий день

Напередодні дня пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, Ужгородська Українська Богословська Академія, з благословення Блаженішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, відсвяткувала Актовий день та престольне свято академічного храму.
Божественну Літургію у Кирило-Мефодієвському храмі Академії очолив єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор. Владиці співслужили ректор Академії професор, протоієрей Віктор Бедь, викладачі у священному сані, духовенство міст Ужгорода та Мукачево, гості — священнослужителі з інших єпархій Української Православної Церкви та із-за кордону.
Разом з духовенством у храмі молилися студенти академії та Карпатського університету імені Августина Волошина, співробітники учбових закладів, парафіяни храму.
У цей святковий день владика Феодор звершив постриг у чтеця студента ІV курсу Михайла Панька та благословив студентів І курсу на носіння підрясників.
Після духовної проповіді та батьківських настанов владика Феодор під святкові пісноспіви з виголошенням «Аксіос», нагородив найкращих викладачів, співробітників та студентів архієрейськими грамотами, почесними грамотами Академії та подяками.
Медалями святих рівноапостольних Кирила і Мефодія були нагороджені один з найстарших та найавторитетніших кліриків єпархії, духівник Академії, магістр Богослов’я, протоієрей Іоанн Моланич та перший проректор Карпатського університету імені Августина Волошина, доктор філософії, доцент Майя Георгіївна Артьомова.
На адресу ректора Академії надійшли вітання від Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви.
Блаженніший Володимир у своєму привітанні зазначив: «Академія стрімко розвивається, і сьогодні, через п’ять з половиною років з моменту заснування, живе повноцінним духовним, освітнім та науковим життям, готуючи майбутніх служителів Церкви Христової. Високі звання студента, випускника, магістра, доктора Богословя та доктора філософії Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила і Мефодія нині з честю несуть архіпастирі, священнослужителі, ченці й миряни з України, Росії, Латвії, Словаччини, Чехії, Угорщини та інших країн Європи.»
Також Академію привітали доктор Богослов’я, архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій, доктор Богослов’я, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, доктор Богослов’я, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, доктор Богослов’я, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, почесний доктор Богослов’я, єпископ Сєвєродонецький і Старобільський Агапіт, інші архієреї, представники влади та громадськості.