Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2008. УЖГОРОД. Студентка Української Богословської Академії виступила на Всеукраїнській конференції

На базі Європейського університету (Київ) відбулася ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Молодь, освіта, наука, культура і національна самосвідомість в умовах європейської інтеграції». Організаторами конференції стали Міністерство науки і освіти України, Асоціація навчальних закладів України приватної форми власності, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Європейський університет.
Від Ужгородської Української Богословської Академії – Карпатського університету імені А. Волошина у роботі конференції взяла участь студентка Наталія Брунцвик, що зайняла І місце з доповіддю на тему «Формування національної самосвідомості у вищих навчальних закладах на прикладі Ужгородської Української Богословської Академії — Карпатського університету імені А. Волошина».
Наталія Брунцвик наголосила на тому, що «…Українське суспільствознавство повинно йти своїм шляхом у пошуках духовних механізмів розвитку нашого суспільства. Воно не повинно піддаватися ідеологічному нігілізму, не наслідувати технократичні рецепти оздоровлення суспільної свідомості, протистояти спокусі віддати духовну сферу на поталу масовій культурі.
Велике значення у збереженні духовності нації має молоде покоління. Покоління, яке слід виховувати у національному дусі, прививати любов до рідної віри, рідних обрядів та традицій. І немале значення у цьому процесі відіграє духовне виховання у вищих навчальних закладах, а саме в Ужгородській Українській Богословській Академії – Карпатському університеті імені А.Волошина».
Прес-служба Ужгородської Української Богословської Академії