Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.05.2008. РІВНЕ. Учасники міжнородної конфернції відвідали древній Острог

В рамках відзначення 400-річчя з дня смерті великого поборника святої Православної Церкви — князя Костянтина Острозького в Білорусі відбулася міжнародна конференція. Після відвідання Турова, де народився великий князь група учасників побувала в древньому Острозі.
На паперті Богоявленського кафедрального собору високих гостей вітав архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. Владика розповів про історію кафедрального собору і життя князя в Острозі. Гості оглянули собор та поклонились православним святиням. Далі делегація побувала в родовому замку князів Острозьких, де оглянули експозицію краєзнавчого музею.
Радо вітали гостей в древній Межиріцькій Свято-Троїцькій чоловічій обителі. Братія монастиря на чолі з намісником архімандритом Феодором піднесли гостям хліб, сіль та букети живих квітів. Після ознайомлення з монастирем братія пригостила гостей монастирською трапезою.
По дорозі до древнього Дерманського Свято-Троїцького жіночого монастиря, заснованого також, як і Межиріцький князями Острозькими, гості відвідали джерело святого Миколая в селі Гільча Здолбунівського району. Ігуменя Вероніка ознайомила гостей з життям монастиря, його святинями та поклонились чудотворній іконі Казанської Богоматері.
На прощальній трапезі архієпископ Варфоломій подякував усім за відвідини Рівненської єпархії.