Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.05.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ відвідав рідне село

Перебуваючи на своїй малій батьківщині в селі Марківці Летичівського району Хмельницької області, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав сільське кладовище та відслужив панахиду на могилах своїх батьків. На панахиді були присутні митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, єпархіальне духовенство та односельчани.
Цього ж дня Блаженніший Володимир відвідав Свято-Михайлівський храм села, де відслужив літію за почилим протоієреєм Олександром Степанюком, який на протязі 30-ти років був настоятелем цього храму і похоронений біля вівтаря храму. По завершені літії Його Блаженство оглянув храм та прилеглу до нього територію.
У наступні дні, Блаженніший Владика відвідає Свято-Преображенський жіночий монастир в селі Головчинці Летичівського району, а також освятить пам’ятник, який збудовано по його ініціативі та за його кошти у селі Марківці на сільському кладовищі померлим односельчанам, від голоду у 1932-1933 роках.
Прес-служба Хмельницької єпархії