Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.05.2008. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі розпочалася Міжнародна конференція православних капеланів

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, 13-15 травня 2008 року в Києво-Печерській Лаврі проходить Міжнародна конференція православних капеланів. Її організував Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та Збройними формуваннями України.
На конференцію прибули військові капелани Польщі, Румунії, Росії, Грузії, Білорусі, Молдови, Фінляндії, Естонії, Болгарії та інших країн.
У перший день учасники конференції обговорювали проблеми межконфісійних відносин в армії. Доповідачі ділилися досвідом, зазначаючи, що у багатьох країнах ще не достатньо відпрацьована законодавча база, щодо статусу священика в армії. Владика Августин зазначив, що такі зустрічі сприяють виробленню єдиної позиції серед православних капеланів. Це й обмін досвідом і вирішення спільно проблемних питаннь, які виникають на етапі формування капеланства у нашій державі.
У програмі форуму: презентація національних капеланських служб; проведення круглого столу з представниками традиційних релігій і конфесій з проблем міжконфесійних відносин у Збройних Силах. В рамках конференції пройдуть засідання: «Священик в армії і моральне лідерство», «Міжконфесійне співробітництво військового духовенства».