Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.04.2008. ЛУЦЬК. Всеукраїнський Хресний хід, приурочений 1020-й річниці Хрещення Русі, прибуде на Волинь

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України організовується Хресний хід, приурочений святкуванню 1020-й річниці Хрещення Київської Русі. Хресний хід розпочнеться в Києві і пройде всіма регіонами України.
Нещодавно митрополит Луцький і Волинський Ніфонт провів прес-конференцію з нагоди святкування 1020-й річниці Хрещення Русі.
В зв’язку з цією визначною подією в Україні відбудеться низка святкових церковних і світських заходів.
Хресним ходом пронесуть Зимненську ікону Божої Матері, мироточиву главу священномученика Климента, єпископа Римського (яку віднайшли святі Кирило і Мефодій у Криму), частку мощів святого рівноапостольного князя Володимира та інші святині.
У Волинську єпархію Хресний хід прибуде вранці 3 травня, в Світлу Суботу. Хід пройде через Хрестовоздвиженський чоловічий монастир села Старий Чарторийськ Маневицького району, Воскресенський храм в Маневичах, Хрестовоздвиженський храм в Колках, Свято-Миколаївський храм Ківерців. До Луцька Хресний хід прибуде о 15-й годині. Зустрічатимуть його на Київському майдані. В зустрічі приймуть участь представники обласної та міської влади. По прибутті Хресного ходу до Свято-Покровського кафедрального храму відслужать урочисту Всенічну. А вранці 4 травня о 5-й годині Хресний хід рушить на Львівщину.
Також 3 травня на Театральному майдані Луцька перед лучанами виступатиме відомий православний богослов і місіонер диякон Андрій Кураєв, а по завершенні виступу о 17-й годині буде концертна програма за участю гуртів «Брати Карамазови», «Пісняри» і «ДДТ».
Після прес-конференції митрополит Ніфонт вручив журналістам подарунки і побажав в гарному настрої провести Пасхальні свята.
Прес-служба Волинської єпархії