Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.04.2008. КИЇВ. Предстоятель УПЦ та Президент України привітають дітей-сиріт з Великодніми святами

З 27 квітня по 06 травня 2008 року В Києві, Чернігові та Черкасах відбудуться урочисті пасхальні заходи для дітей з особливими потребами. За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, спільні акції проводять Київська Митрополія, Чернігівська та Черкаська єпархії Української Православної Церкви та Благодійний фонд «Рідний Дім».
З усіх свят церковного року найбільш урочисте і радісне — Світле Христове Воскресіння, яке споконвіку вважають «Царем і Господом, празників празником і торжеством торжеств».
Воскресіння Христа – це перемога життя над смертю і перемога добра над злом. Воскресіння Ісуса – це утвердження віри і надії в серці кожного християнина, це великий дарунок Господньої Любові. Ця Любов охоплює весь світ, то ж жодна людина на землі не повинна залишитися самотньою в дні Світлої Седмиці.
В рамках всеукраїнської просвітницької програми розвитку духовності підростаючого покоління «Доброчинна Україна» Благодійний фонд «Рідний Дім» спільно з Українською Православною Церквою четвертий рік поспіль проводять урочисті пасхальні заходи для дітей по всіх регіонах України. Таким чином відроджуються традиції милосердя та благодійності в суспільстві, укріплюється віра та повага до християнських цінностей.
В цьому році православне духовенство, БФ «Рідний Дім» та наші партнери подарують радість свята близько 10 000 тис. дітей з малозабезпечених родин, інвалідам, вихованцям інтернатних закладів.
В православних храмах будуть проведені спеціальні святкові дитячі молебні, які очолять правлячі архієреї єпархій. Духовенство, волонтери-медики, вихованці недільних шкіл та дитячі творчі колективи відвідають лікарні та тяжко хворих дітей.
Київ
28 квітня о 12.00 годині в Києво-Печерській Лаврі Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України відслужить спеціальний святковий молебень за участю Президента України Віктора Ющенко. Після молебну відбудеться святковий концерт підготовлений дитячими колективами.
На урочистості запрошені близько 2000 дітей із дитячих будинків, будинків-інтернатів та спеціалізованих освітніх закладів Києва та Київської області.
Чернігів
Настоятелем Храму Різдва Христового о. Анатолієм Святковий молебень у Храмі Різдва Христового буде проведений 27 квітня о 9.00 годині у Чернігові, а від Преосвященійшого Єпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія благословення Господнє пролунає у Свято-Троїцькому кафедральному соборі 29 квітня 2008 р. о 12.00. Того ж дня настоятелем Храму-Комплексу протоієреєм Петром Казновецьким у Храмі-комплексі «Всіх Святих Чернігівських» на Площі Героїв Сталінграду о 14.05 також правитиметься Святковий молебень.
Черкаси
Преосвященнійший Софроній, Архієпископ Черкаський і Канівський, поздоровить дітей із Світлою Пасхальною радістю на території Свято — Михайлівського кафедрального собору у Черкасах. Проведення Подячного молебню відбудеться 30 квітня 2008 р о 14.00.
Великодні свята в рамках програми «Доброчинна Україна» триватимуть протягом всієї Світлої Седмиці. Зокрема, у Чернігові 5-6 травня у кінотеатрі ім. Щорса відбудеться кіно-фестиваль «Покров», а 6 травня у Храмі-комплексі «Всіх святих Чернігівських» пройде фестиваль духовної пісні.
Запрошуємо представників ЗМІ прийняти активну участь в освітленні свят!
Довідка: Благодійний фонд «Рідний Дім» було засновано у 2004році. Основним напрямком його діяльності є надання адресної допомоги дітям з соціально незахищених родин, позбавленим батьківської опіки та дітям з особливими потребами. Фонд працює в Києві, Чернігові, Черкасах та інших областях України. Фонд є ініціатором Всеукраїнської програми «Доброчинна Україна», приоритетним напрямком якої є створення умов для формування високодуховної особистості на основах християнської моралі. Оскільки лише суспільство, що будується на засадах духовності, милосердя та патріотизму, здатне забезпечити ефективний розвиток доброчинної діяльності в Україні.
Благодійний фонд «Рідний Дім».
м. Київ, вул. Хорива, 41Б
факс: /044/ 531 38 29
www.rodnoydom.org.ua
fond@eti.kiev.ua