Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.04.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополіт Антоній привітав співробітників департаменту з питань виконання покарань

На запрошення керівництва управління з питань виконання покарань митрополит Антоній прийняв участь в урочистостях з нагоди 10-річчя.
Привітати працівників карно-виконавчої служби прибули представники Хмельницької обласної адміністрації та ради, керівники силових структур області та міста.
Звертаючись до співробітників управління митрополит Антоній зокрема відмітив: «Мені приємно констатувати факт, що завдяки плідній співпраці Держдепартаменту з питань виконання покарань з Українською Православною Церквою в усіх виправних колоніях Хмельницької області споруджені і діють нові храми. Священослужителі єпархії ведуть душпастирську опіку над засудженими. Це сприяє каяттю, зміні життєвих пріоритетів, переоцінці цінностей, а у результаті поверненню до суспільства людини, яка здатна жити, не порушуючи закон та трудитися на благо суспільства.
Ведучи профілактично-роз’яснювальну роботу серед молоді регулярно, за участю працівників карно-виконавчої системи Хмельницької області і священнослужителів, на базі Хмельницького інституту МАУП і Гуманітарно-педагогічної Академії проводяться науково-дискусійні семінари «Порушення законів моралі. Кара. Злочин. Виправлення», у ході роботи яких студенти вузів міста дізнаються про духовні корені злочинів, які людина робить, порушуючи закони як духовні, так і Державні; а також про те, як важко, ставши на шлях злочинності, повернутися до нормального життя у суспільстві, про кількість засуджених, які відбувають різни строки покарання у виправних колоніях на Хмельниччині, про структуру карно-виконавчої системи, про те, за які злочини переважно потрапляють за грати. Приємним подарунком для осіб, які знаходяться у Виправних колоніях області в минулому році стали концерти православного барда Олени Солнцевої «Молись душа», де у зворушливому поєднанні поезії і музики автор-виконавець Православних псалмів своїми виступами просвіщала зневірені душі засуджених, сіючи у них добре і вічне. Представники духовенства традиційно беруть участь у проведенні виставок художніх робіт засуджених, яка має потужне виховне значення як для позбавлених волі, так і для усіх відвідувачів.
Велика Вам подяка! Пам’ятаймо, якщо бодай один зі ста злочинців принесе каяття, ми працюємо не марно!”