Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.04.2008. ЛУЦЬК. У Почаївській Лаврі відбулися торжества з нагоди престольного свята

Щороку волинські паломники на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом у суботу Похвали Божої Матері відвідують Свято-Успенську Почаївську Лавру з нагоди престольного свята одного з храмів обителі. Цього року паломництво розпочалося з молебня для подорожуючих біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька, який очолив владика Ніфонт. Митрополит закликав усіх подорожуючих смиренно молитися у Лаврі, щоб достойно приступити до Таїнств Сповіді та Причастя.
«Слід пам’ятати, що паломництво – це не екскурсія, а подвиг молитви та посту».
У Свято-Успенському соборі Лаври митрополит Ніфонт очолив особливу всенічну. Йому співслужили архієпископ Тернопільський та Кременецький Сергій, архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор та архієпископ Почаївський Володимир, вікарій Київської митрополії намісник Лаври. Після прочитання Акафісту Божій Матері митрополит Ніфонт помазав присутніх святою оливою біля чудотворної Почаївської ікони Божої Матері.
Ранню Літургію в Свято-Троїцькому соборі обителі відслужили митрополит Ніфонт та архієпископ Феодор. Середню Літургію в Похвальній церкві звершили священики, а пізню Літургію в Свято-Успенському соборі – владики Сергій та Володимир.
Під час проповіді владика Ніфонт розповів присутнім про історію свята та про постійне молитовне піклування Божої Матері за весь людський рід. «Слово мама дороге для кожної людини, а ім’я Пречистої Богородиці дороге для серця кожного православного християнина. Перед лицем Господнім ми маємо заступницю усього роду християнського», – додав владика. Перебуваючи у Лаврі паломники приклались до місцевих святинь: мощів преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, а також до стопи Божої Матері. Прес-служба Волинської єпархії