Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.04.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся із представниками Ради земляцтв

В резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви, що у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з представниками Ради земляцтв областей України у столиці. На заході також були присутні ректор Київських духовних шкіл єпископ Бориспільський Антоній та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр. На початку зустрічі Його Блаженству були представлені керівники земляцтв, які живуть і працюють у Києві та надана інформація про їх громадську і благодійну діяльність. Після цього Архіпастир звернувся до гостей із промовою. «Нас радує таке широке представництво і думаю, що ця організація солідна та стоїть на варті нашого національної, громадянської і церковної єдності, бо сила в єднанні – так було і так завжди буде. У нас є цілий ряд можливостей цю єдність не тільки оберігати, а примножувати, перш за все, своєю поведінкою та життям», — зокрема сказав він.
Також Першосвятитель відзначив церковними нагородами керівників деяких регіональних земляцьких осередків. Серед них: голова Донецької асоціації Віктор Ляшко — нагороджений орденом рівноапостольного князя Володимира, Данило Кудельчук (Волинське земляцтво) — орденом преподобного Нестора Літописця, Марина Бурмака (Полтавське) — орденом святої праведної Анни, Михайло Гап’юк (Тернопільське) — орденом преподобного Іллі Муромця, Володимир Романюк (Одеське) — орденом преподобного Іллі Муромця.
Гості подякували Блаженнішому Владиці за високі нагороди, а Предстоятель, у свою чергу, привітав їх і побажав успіхів у майбутніх трудах.