Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.03.2008. МУКАЧЕВО. Священики радять остерігатися сектанства

З благословення єпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері відбулися збори духовенства Велико-Лучанського та Завидівського благочиння. Загалом за три місяці перебування владики Феодора на Мукачівській кафедрі це вже четверте благочиння, у якому пройшли збори духовенства.
Після молитви «Достойно єсть…» правлячий архієрей у своєму виступі зачитав зміст і план зборів. Потім виступили благочинний Велико-Лучанського благочиння протоієрей Михаїл Пак і благочинний Завидівського благочиння отець Димитрій Феньов із звітами про виконання розпорядження щодо перевірки парафіяльних храмів у ввірених їм благочиннях на наявність церковної утварі та належний стан вівтаря і церкви загалом для звершення богослужіння. Заслухавши доповідь благочинних і отримавши рапорт у письмовому вигляді, владика Феодор дав задовільну оцінку щодо стану храмів священикам, у чиїх парафіях були знайдені якісь недопрацювання, і зобов’язав у короткий термін виправити ситуацію.
Після доповіді благочинних архіпастир звернувся до всіх священиків із зауваженнями щодо правильного та точного звершення Літургії, церковних треб, зупинився на обов’язково належному стані священика, як у моральному плані, так і в зовнішньому вигляді, що відповідає догматам церковних і апостольських правил. Священики, які не відповідають цим нормам, будуть притягатися до адміністративної відповідальності.
У зв’язку з масовою появою у школах, на вулицях сектантів, які обманом, підкупом і шантажем залучають до своїх сект молодь і дітей, доцільно проводити на своїх парафіях місіонерську та проповідницьку діяльність. На проповідях щоразу слід звертати увагу парафіян на сектантську загрозу для християнських сімей.
Владика Феодор також благословив священиків упорядкувати всю документацію щодо церков, церковних будинків і землі. Про це доповісти благочинним, а вони в свою чергу в письмових рапортах звітуватимуть перед архіпастирем.
Правлячий архієрей повідомив священиків про створення при єпархіальному управлінні сім відділів і поновлення роботи церковного суду. Після виступу він вислухав священиків, які озвучили основні проблеми своїх парафій, просили порад щодо суперечливих питань. На завершення зборів владика Феодор видав відповідне розпорядження, яке було вручено кожному священику.
Після подячної молитви архіпастир дав своє архієрейське благословення.
Прес-служба Мукачівської єпархії