Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.03.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир нагороджений «Хрестом за мужність»

Синодальному залі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви, що у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Володимир прийняв представників Спілки інвалідів Чорнобиля Святошинського району столиці. Метою візиту стало бажання відзначити труди Архіпастиря, який протягом п’ятнадцяти років допомагає Києву. Голова спілки Сергій Красильніков вручив Предстоятелю «Хрест за мужність» ІІІ-го ступеня, а також побажав міцного здоров’я й подякував Його Блаженству за добрі справи.
Ця нагорода була запроваджена напередодні 20-ї роковини Чорнобильської трагедії, і також була вручена членам спілки, благодійникам і державним діячам, які допомагали чорнобильцям у всіх починаннях. Сергій Красильников, наприклад, був ініціатором зведення храму на честь святителя Феодосія Чернігівського у Святошинському районі столиці, а також одним з ініціаторів будівництва меморіального комплексу жертвам Чорнобиля з Вічним вогнем та плитами пам’яті з викарбуваними іменами героїв.
До наступної річниці аварії на ЧАЕС планується також видати книгу пам’яті, на сторінках якої планується викласти історію ЧАЕС: від будівництва першої в Україні атомної електростанції до її закриття, а також подати фото і документи, спогади учасників ліквідації наслідків аварії та мартиролог. Голова Спілки інвалідів Чорнобиля попросив Блаженнішого Владику написати вступне слово до цього видання.
Насамкінець, Предстоятель Української Православної Церкви благословив гостей на Великій піст та подарував іконочки «Не ридай Мене, Мати».
Максим Сидоренко