Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.03.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній поздоровив Держнянський район з ювіеєм

З благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія благочинний Деражнянського району протоієрей Борис Озимчук прийняв участь у святкуванні юбілею району. Урочистості розпочалися покладанням квітів до пом’ятника воїнам визволителям Деражнянщини. У будинку культури протоієрей Борис від імені Митрополита Антонія привітав керівництво та жителів району з ювілеєм та зачитав вітальну адресу.
“Від усього серця вітаю Вас з 85-річним ювілеєм Деражнянського району – мальовничого куточка давньої Подолії! Без сумнівів – Деражнянщина прекрасний край: «Красо України – Подолля» — ці поетичні та натхненні слова Лесі Українки стосуються і цієї квітучої землі! Але найбільше багатство Деражнянського району – це люди: мудрі, помірковані, працьовиті подоляни, які з давніх часів облюбували ці місця. Вони відрізняються самобутньою культурою, особливою доброзичливістю, розумом і багатьма талантами, якими щедро наділив їх Господь.
Тут тривалий час ніс священничеське служіння нині покійний ігумен Арсеній, якого у районі більше знають як отця Миколая Клімова. Його стараннями було побудовано Свято-Михайлівський храм у смт. Деражня, відроджено духовне життя на багатьох парафіях. Досить зазначити, що чисельність релігійних громад у Деражнянському районі сягає 43-х, тут діє 31 храм та каплиця. На території району є місцево-чтима святиня – джерело Святого Пророка Божого Іллі.
Усе вище зазначене спонукує нас, християн, у сьогоднішній святковий день підносити сугубі молитви, дякуючи Господу за його великі милості, що були явлені на усіх жителях Деражнянщини протягом 85-ти років існування району! У цей святковий день усім молитовно бажаю міцного здоров’я, духовної радості, кріпості тілесних і духовних сил, а також Божої допомоги в усіх добрих справах та починаннях!
З повагою
Керуючий Хмельницькою єпархією
Антоний
Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський.”