Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.03.2008. КИЇВ. Митрополит Володимир звершив закладку храму на честь «Києво-Братської» ікони Божої Матері

Предстоятель Української Православної Церкви звершив закладку наріжного каменя у фундамент храму на честь «Києво-Братської» ікони Божої Матері у селищі Горенка, Святошинького району, Київської області. Його Блаженству співслужили єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний Києво-Святошинського округу протоієрей Василій Русинка та священики району.
Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав віруючих із сьогоднішньою подією та побажав організаторам будівництва Божої допомоги у добрій справі. Парафіяни отримали у благословення від Митрополита Володимира іконочки «Не ридай Мене, Мати». Після цього настоятель майбутнього храму ігумен Ахіла (Шахтарін) ознайомив Предстоятеля Української Православної Церкви із домовим храмом на честь «Києво-Братської»ікони Божої Матері, що знаходиться неподалік від будівництва нової церкви.
Навесні 2007 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира була заснована і зареєстрована парафія у селищі Горенці. Тоді ж отець Ахіла придбав земельну ділянку, і вже зараз розпочинається зведення храму, яке планують завершити до свята Світлого Христового Воскресіння. Храм на честь «Києво-Братської» ікони Божої Матері буде дерев’яним; поряд із ним планують побудувати недільну школу. Відзначимо також, що раніше в цьому населеному пункті церкви взагалі не було.
Максим Сидоренко