Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.03.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Нифонт освятив місце під майбутній храм

Митрополит Луцький і Волинський Нифонт з архіпастирським візитом відвідав паству тимчасового храму на честь великомученика Димитрія Солунського села Рудня Рожищенського благочиння. Владику радо зустрічали парафіяни на чолі з настоятелем священиком Димитрієм Теравським. На прохання настоятеля архіпастир звершив чин освячення місця під майбутній храм. Владиці співслужили благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко та священики благочиння.
У своєму слові отець Димитрій зауважив, що старожили села пам’ятають про існування у селі давнього храму, який загадково зник. «Ми щасливі, що сьогодні ви, владико, звершили чин освячення місця і в нашому селі буде свій Божий храм», — додав настоятель.
У вітальному слові владика Нифонт розповів історію Церкви і побажав, щоб найближчим часом відбулося освячення нового величного храму. «Щасливі ті люди, що наважуються в цей нелегкий час будувати церкву, і милосердний Господь молитвами великомученика завжди допомагатиме та оберігатиме від усякого зла», — зауважив владика.
На згадку про подію правлячий архієрей подарував усім іконки.
Прес-служба Волинської єпархії