Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.03.2008. КИЇВ. Мистецькою виставкою розпочались угорські дні в Україні

12 березня 2008 року о 15 годині у Художній галереї «Неф» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбудеться відкриття виставки творів закарпатських митців — Ласло Мадяра, Яноша Ренті та Іштвана Молнара, Акція відбувається у рамках заходів під назвою “Угорські дні в Україні – 2008” (10-16 березня 2008 року). Буде представлено більше 30 художніх творів.
Іштван Молнар, народився в 1968 році, вчився живопису у Львівській та Будапештських Академіях Мистецтв, брав участь у кількох виставках в Ужгороді. Трагічно загинув у молодому віці,
Янош Рейті, народився у 1949 році, здобув художню освіту в Ужгородському училищі прикладного мистецтва. Працює в жанрі живопису та графіки. Був учасником художніх виставок, у Будапешті, Празі, Варшаві, Ганновері.
Ласло Мадяр, народився у 1955 році, закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. Дійсний член Угорської Академії Мистецтв, нагороджений Золотим Хрестом «За заслуги». Разом з Яношем Рейті є представником особливого творчого напрямку , який зародився на Закарпатті в 30-і роки ХХ століття. На сьогодні — голова Товариства — угорських митців образотворчого та прикладного мистецтв імені Імре Ревеса. Майстер працює в техніці олійного живопису, створює пейзажі, натюрморти. Творчість характеризується колоритом, експресивністю.
Наша адреса: м, Київ, еул. Івана Мазепи, 21, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, корпус 20 (Художня галерея “Неф”) Працюємо без вихідних з 10-00 до 18-00.