Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.03.2008. РІВНЕ. Блаженніший Володимир очолив урочистості з нагоди ювілею архієпископа Варфоломія

В неділю, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир прийняв участь в урочостях з нагоди 55-річчя архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія.
В храмі на честь Різдва Христового Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря Блаженніший Володимир очолив Божественну літургію. В Літургії Митрополиту Володимиру співслужили: митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Луцький і Волинський Нифонт, Донецький і Маріупольський Іларіон; архієпископи Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква), Рівненський і Острозький Варфоломій, Овруцький і Коростенський Віссаріон, Львівський і Галицький Августин, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Полтавський і Миргородський Пилип; єпископи Брестський і Кобринський Іоанн (Білоруський Екзархат РПЦ), В’яземський Ігнатій (Руська Православна Церква), Васильківський Лука, Горлівський і Слов’янський Митрофан, Макіївський Варнава, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Шепетівський і Славутський Володимир, Переяслав-Хмельницький Олександр.
На богослужінні молиливсь губернатор Рівненщини Віктор Матчук та представники обласної влади.
Під час Божественної Літургії Предстоятель Церкви Блаженніший Володимир нагородив архієпископа Волфоломія орденом Української Православної Церкви « Нестора Літописця» І ступеня, та промовив проповідь: «Вітаю Вас із цим святим моментом, коли ми звершили найсвятіше Таїнство на землі — Таїнство Святої Євхаристії. Це Таїнство приносить нам просвітлення й освячення, бо Господь пролив Свою кров, щоб живити нас у цьому житті та в житті майбутньому.
Я сердечно вітаю Вас, владико Варфоломію, з ювілеєм і зичу Вам від усієї повноти Української Православної Церкви душевного миру, здоров’я та спасіння. Бажаю, щоб ті блага, які Ви спрямовуєте на проповідь Святого Євангелія, на служіння Святій Церкві, процвітали й міцніли, і щоб Вас Господь не лишав у жодних складних і скорботних обставинах, щоб завжди був з Вами і благословляв Вас.
Ви досить молода людина, але маєте величезний досвід роботи в служінні Церкві, і це похвально.
Я дякую Вам за Ваші труди, які понесли і несете в цих святих місцях. Це служіння непросте. Нехай милосердний Господь помножить Ваші літа, дарує духовну силу, щоб Ви могли віддавати все тим, хто до Вас приходитиме. Нехай завжди буде з Вами мир і благополуччя».
У відповідь архієпископ Варфоломій подякував Митрополита Володимира за високу нагороду, за оцінку його праці, за святі молитви, які були піднесені разом із віруючим парафіянами.
Також владика побажав Блаженнішому доброго здоров’я, щастя, благополуччя і многоліття «право правити слово Божественної істини».
Від Предстоятеля та єпископата Польської Православної Церкви архієпископа Варфоломія поздоровив та вручив орден святої рівноапостольної Марії Магдалини ІІ ступеня, архієпископ Люблінський і Холмський Авель.
Надалі ювіляр прийняв вітання від імені Патріаршого Екзарха всієї Білорусі митрополита Мінського і Слуцького Філарета, котре промовив єпископ Брестський і Кобринський Іоанн та подарував ікону мученика Афанасія, ігумена Брестського; єпископ В’яземський Ігнатій привітав владику Варфоломія від імені голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Руської Православної Церкви митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила та подарував знаки єпископського достоїнства — панагію та хрест.