Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2008. ПОЛТАВА. Єпархія запрошує дітей на відпочінок

У 2008 році, за благословенням Архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа на території Полтавської єпархії Української Православної Церкви будуть працювати два літні православні дитячі оздоровчі табори. В місті Карлівка – «Орлятко» та в с. Лука Лохвицького р-ну – «Дзвоник». Заплановано проведення шести турів для «Орлятка» та чотирьох для «Дзвоника» по два тижні кожен, під час яких зміцнить своє здоров’я близько 1300 дітей.
Духовне та фізичне оздоровлення дітей та юнацтва покладається в основу Програми православного табору, орієнтованої на реалізацію сприйняття дитиною християнських ідеалів та їхнього практичного застосування у повсякденному житті. Життя православних таборів організоване у відповідності з церковним укладом: спільні ранкові та вечірні молитви, молитва перед трапези і після трапези, читання житій святих під час трапези. В таборі постійно перебуває священик.
На протязі кожної зміни проводяться спортивні ігри та змагання, творчі конкурси та концерти, вікторини, духовні бесіди, інтерактивні ігри для розвитку соціально-психологічних навичок, заняття в різноманітних гуртках. Бібліотека, фонотека, перегляд та обговорення цікавих фільмів на духовну тематику.
Крім активного відпочинку на свіжому повітрі та купання в річці, діти зможуть вивчати основи православної віри, історію Церкви та національної культури, побувати на Богослужінні, приступити до Таїнств Сповіді та Причастя (за бажанням).
Харчування – чотири рази на день: свіжі овочі та фрукти, молочні, м’ясні і рибні блюда у відповідності із встановленими постами та рекомендаціями лікаря – дієтолога.
Підібрано кваліфікований персонал, вихователі – професійні педагоги, вожаті – студенти духовних учбових закладів. На протязі минулих років напрацьовані методики роботи з дітьми різних вікових категорій.
Для того, щоб Вашу дитину прийняли до православного табору необхідно подати:
- рекомендацію парафіяльного священика, завірену благочинним округа;
- медичну довідку встановленого зразка, що свідчить про здоров’я дитини;
Оплата вартості путівки на рахунок управління Полтавської єпархії Бажаючим оздоровити духовно і фізично своїх дітей звертатися за адресою:
Полтавське Єпархіальне управління,
вул. Р. Люксембург, 62 а, м. Полтава, 36039
тел. 8-0532-56-00-60, 8-0532-57-32-01.