Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.02.2008. КИЇВ. Голова держкомрелігії зустрівся з головним рабином України

Зустріч Олександра Сагана і Азріеля Чайкіна пройшла в державному комітеті України у справах національностей і релігій. Під час зустрічі Азріель Хайкін привітав Олександра Сагана з призначенням на такий високий пост і висловив упевненість, що його діяльність як розділи комітету буде направлена на підтримку міжнаціонального і міжконфесійного миру в Україні.
Головний рабин України повідомив, що для вироблення єдиної позиції євреїв України в питанні повернення Сувоїв Тори буде створений координаційний комітет, до якого увійдуть представники провідних всеукраїнських єврейських релігійних організацій.
Голова державного комітету завірив рабина Азріеля Хайкіна в тому, що, з свого боку, держкомітет у справах національностей і релігій цілком підтримує зусилля єврейської громади України в питанні вироблення законного механізму повернення Сувоїв Тори, що знаходяться зараз в державних структурах.
Сторони зійшлися в думці, що тільки зміна законів зможе допомогти остаточно вирішити це складне питання.
В ході зустрічі також обговорювалися проблеми проявів антисемітизму в Україні, обговорили різні аспекти діяльності головного рабинату України і Федерації єврейських громад України.