Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.02.2008. КИЇВ. Співробітники Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами України зустрілися з румунськими прикордонниками

За погодженням Державної прикордонної служби України, в Синодальному відділі із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України пройшла зустріч з представниками прикордонної поліції Румунії. Під час зустрічі іноземна делегація ознайомилася із засадами прикордонної служби в Україні та виявила бажання відвідати святині Києва, зокрема завітати до Києво-Печерської Лаври.
Поважну делегацію зустрічав співробітник Синодального військового відділу диякон Віктор Яценко, який розповів про духовно-пастирську роботу, що запроваджується в Державній прикордонній службі та інших силових структурах України. В розмові наголошено про вплив церковних історичних постатей та ієрархів на зміцнення духовних зв’язків між українським і румунським православними народами. Було згадано про преподобного Паїсія Величковського і святителя Петра Могилу. В ході бесіди сторони обговорили можливість паломництва групи українських прикордонників до древньої румунської столиці Сочави.