Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.02.2008. ХУСТ. В закарпатському селищі пройшов православний молодіжний фестиваль

З 10 по 16 лютого, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, у високогірному селищі Усть-Чорна на Закарпатті відбувався православний молодіжний фестиваль «Браття».
Організаторами фестивалю виступив Синодальний відділ у справах молоді Української Православної Церкви за підтримки православної молодіжної організації міста Можайська та Київського Іонинського монастиря.
Фестиваль представляли Росія (Москва, Можайськ, Астрахань, Рязань, Волгоград), Україна (Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Луцьк, Житомир) і Білорусь (Мінськ, Брест).
Слідуючий фестиваль, відбудеться літом на Бородінському полі.
Програма молодіжного з’їзду була різноманітною. Учасники форуму відвідували лекції священиків, ходили в гори, каталися на лижах, сноубордах, санках, побували у святих місцях Закарпаття. Кульмінацією фестивалю стало святкування Стрітення Господнього та Дня православної молоді. В урочистий день в храмі селища відбулася Божественна літургія.
Після прощального заходу — багаття на галявині, хороводів і пісень – молодь роз’їжджалася по домівках.
«Ми усі такі різні, з різних міст і так приємно, що нас поєднує православна віра. На «Браттях», як ніде, відчувається єднання та надзвичайне зближення одного з одним. Ми вперше побачилися тут, один з Мінська, другий — з Московської області і спілкувалися цілими днями, немов виросли разом. Нам пощастило, що поруч із нами такі чудові батюшки», — ділилися враженнями учасники фестивалю.
Ієродиякон Сава