Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2008. КИЇВ. Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує урегулювати права релігійних організацій на постійне користування землею

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою)».
Законопроектом (реєстр. №0973) пропонується врегулювати питання щодо надання релігійним організаціям права постійного користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності.
Члени Комітету погодилися з поправкою до Земельного кодексу, відповідно до якої «права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно під культовими спорудами, для обслуговування культових та допоміжних споруд, а також для будівництва культових та допоміжних споруд».
Народні депутати також врахували пропозицію, за якою «земельні ділянки, які надаються релігійним організаціям в постійне користування під культовими спорудами, а також для будівництва та обслуговування культових та допоміжних споруд, забороняється використовувати для здійснення підприємницької діяльності».
portal.rada.gov.ua