Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.02.2008. МУКАЧЕВЕ. Архіпастир звершив чин освячення престолу

Єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор з архіпастирським візитом відвідав село Лази Воловецького району. Під час перебування владика освятив новий престол та звершив Божественну Літургію в Свято–Михайлівському храмі. По закінченні Літургії правлячий архієрей очолив Хресний хід навколо храму, по закінченні ходу промовив проповідь з нагоди знаменної події жителів села: «Сьогодні ця знаменна подія освячення нового престолу в вашому храмі увійде в нову історію вашого села, але для мене як для вашого архієрея, ця дата стане памятною, так як освятив перший престол в сані єпископа, а загалом третій храм.
Протягом місяця мого архієрейського богослужіння на Мукачівській кафедрі, духовна радість та безмірна вдячність переповнює серце, як архієрея, що ввіреній мені єпархії будуються нові храми, реставруються та відновлюються старі, це є свідченням непоколебимої православної віри, за яку страждали прадіди напротязі декілька століть.
Нехай всемилостивий Господь по молитвах рівноапостольних Святих Кирила та Мефодія, преподобного Алексія Карпаторуського ісповідника, по трудах яких утверджувалась православна віра в нашому краї, благословить вас на подальші труди, на благо Православної Матері Церкви».
Прес-служба Мукачівської єпархії