Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.02.2008. ЧЕРКАСИ. В обласному центрі покажуть кращі фільми фестивалю “Покров”

В приміщенні Черкаського міськвиконкому відбулась анонсуюча прес-конференція з приводу проведення в місті показу кращих кіно-робіт Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Організатори перегляду кінострічок про вічні духовні цінності – ГК “ФОКСТРОТ” та ГК Партнер у співпраці з виконавчим комітетом міськвиконкому мають за мету ознайомити мешканців обласного центру з духовними кіношедеврами.
Показ кінофільмів планується провести в міському “Палаці Молоді” у рамках соціальної акції „Народний кінозал”. В день відкриття „Народного кінозалу”, яке пройде 22 лютого о 12-00 відбудеться прес-конференція з гостями та організаторами дійства за участі директору Міжнародного кінофестивалю Олександра Акулова, архієпископа Черкаського і Канівського Софронія, заступника директора по зв’язках із громадськістю ГК „ФОКСТРОТ” Людмили Лозової та керівника ГК Партнер Світлани Трофімової. Про перебіг акції „Народний кінозал” та заплановані до показу кінострічки під час спілкування з журналістами розповіла представник ГК Партнер Олена Листопад. До перегляду запропонують фільми: «Почаев», «В поисках отца», «Мы глухие», «Девочки-девочки», «Сталин и третий Рим», «Рай», «Громкое дело» та інші. В холі «Палацу Молоді», планується розмістити виставку творчих робіт дітей сиріт – лауреатів всеукраїнського конкурсу на духовну тематику «Велике серце маленького життя».
– Сам фестиваль триватиме два дні з 22 по 23 лютого і його специфікою буде те, що ми організуємо аудиторію перегляду за віком. Перший день будуть підібрані стрічки для молоді, а на другий день фільми для більш старшого покоління, – про це повідомила голова комітету у справах сім’ї та молоді Черкаського міськвиконкому Шепецька Валентина Петрівна.

Інформаційна довідка:
14 жовтня 2007 року відбувся 5-й Міжнародний фестиваль православного кіно „Покров-2007”. За час свого існування фестиваль став форумом кінематографістів усіх країн, що працюють на ниві просвіти. У програму фестиваля „Покров-2007” увійшли більше 150 кінострічок авторів з України, Росії, Білорусі, Литви, Латвії, Грузії, Сірії, Греції, Сербії, Австрії, Австралії та інших країн. Значна частина фільмів – прем’єри та дебютні роботи.
Переможці у різних номінаціях, крім грошових премій, отримали можливість виробництва нових стрічок, що будуть фінансуватися з 2008 року спеціально створеним Фондом підтримки християнського кіно Покров. А кращі роботи минулорічних фестивалів знаходять свого глядача у рамках соціальної акції „Народний кінозал”, ініційованої партнером „Покрову-2007” Групи компаній „ФОКСТРОТ”. Кращі роботи фестивалю були представлені у січні цього року глядачам Дніпропетровська, у лютому – фільми дивитимуться черкащани, а навесні естафету підтримає АР Крим. Кримське представництво ГК „ФОКСТРОТ” підхопить естафету, адже повні зали кінотеатрів доводять, що у некомерційного кіно є свій глядач, розшукувати якого дозволяє прихильність до мистецької акції вітчизняних бізнесменів.