Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2008. ТУЛЬЧИН. Клірик єпархії взяв участь в презентації книги

Проведеня святкових зустрічей за участю священиків Тульчинської єпархії в центральній районній бібліотеці стало традицією, але цього року захід поєднався з презентацією поетичної збірки викладача Тульчинського училища культури, відмінника освіти України, члена районного літературно-мистецького об’єднання «Оберіг» Станіслава Сауляка.
Презентації книги передувало вітальне слово з нагоди свят завідуючого місіонерським відділом єпархії протоієрея Сергія Пояркіна та невеличка концертна програма, підготовлена вихованцями дитячого садочка №5 «Сонечко» м. Тульчина, як завжди порадували учасники зразкового дитячого театру «Росинка» ДМШ (кер. Г.Кобцева), солістки В.Яковлєва та Г.Кобцева.
Привітати С. Сауляка прийшли представники влади – голова районної ради А. Бузік, голова райдержадміністрації О. Новіцький та його заступник М. Колібабчук, колеги по училищу і по творчості. Але найщиріші і найтепліші слова були сказані сином – Юрієм Станіславовичем – завідувачем хірургічним відділенням районної лікарні.
Батько, а нині вже дідусь і прадідусь – незаперечний авторитет в родині Сауляків, до його мудрого, виваженого слова завжди прислухаються, його люблять і шанують.
Багато пісень, написаних поетом у співпраці з місцевими композиторами О. Петровим, А. Смачелюком, В. Зіняком, Ю. Шелепою, прозвучали на вечорі у виконанні викладачів Тульчинського училища культури – заслуженого працівника культури України А. Цимбалюка, Л. Грушко, І. Коваль.
З творчими дарунками завітали на вечір учні та викладачі тульчинської дитячої музичної школи на чолі з директором В. Левченком.
Прес-служба Тульчинської єпархії