Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2008. ЛУЦЬК Відбулася передача коштів, зібраних на Різдвяному благодійному концерті

У Луцьку за благословенням митрополита Луцького і Волинського Нифонта 24 січня відбувся чотирнадцятий Різдвяний благодійний концерт, під час якого зібрали 95 тисяч 950 гривень для допомоги волинським дітям, позбавленим батьківського піклування. Це майже на 10 тисяч більше, ніж минулого року.
А у вівторок, 29 січня, у приміщенні Волинського єпархіального управління митрополит Нифонт передав ці гроші представникам волинських дитячих закладів. Волинському обласному відділенню Дитячого фонду України віддали 40000 гривень було віддано
По 6000 гривень отримали: Луцький будинок дитини, Володимир-Волинська загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, Головненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують корекції розумового розвитку, Ківерцівський спеціальний дошкільний дитячий будинок «Сонечко», Ківерцівський дитячий будинок сімейного типу – сім’я Черепів, Люблинецька загальноосвітньа школа-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Решта коштів передана Волинській lуховній cемінарії, де також навчаються студенти сироти та з малозабезпечених сімей.
Діти з Володимир-Волинської загальноосвітньої школи у віршованій формі подякували владиці Нифонту за підтримку.
Після передачі коштів митрополит поспілкувався з журналістами.
Благодійні концерти у Луцьку відбуваються щорічно після Різдвяних свят і мають на меті збір коштів, щоб полегшити життя дітей сиріт, внести в нього хоч краплину радості, дати змогу відчути те, що вони комусь потрібні, що є люди, які їх люблять і турбуються про них.
Перший концерт відбувся 26 січня 1995 року в Луцькому народному домі «Просвіта». Тоді зібрали понад 60 мільйонів карбованців. Далі концерт став традиційним і щорічно набував більшого розмаху: збільшувалась кількість учасників і глядачів і, відповідно, збільшувалась кількість зібраних коштів. Так, 24 січня 1996 року було зібрали 380 мільйонів карбованців. Невеликий зал «Просвіти» вже не міг вмістити всіх бажаючих потрапити на концерт, тому 1997-го року було вирішено провести його у залі кінотеатру «Промінь», який є найбільшим у Луцьку. Тоді зібрали 8 300 гривень, у 1998 році – 12 700 грн. І приблизно стільки ж у наступному році.
Особливо урочисто проходив концерт 2000-го року. Було зібрано понад 16 тисяч грн. Керуючого Волинською єпархією архієпископа Нифонта нагородили грамотою Дитячого Фонду України «За особливі заслуги в благородній справі захисту дитинства». У концерті взяли участь понад 10 колективів не тільки з Волині, але й з інших областей України. Всі учасники отримали пам’ятні дипломи ювілейного року.
Концерт 2001-го року приніс для дітей-сиріт 25, 5 тис. гривень, наступного 2002-го року – 32674 грн. Дев’ятий благодійний концерт додав у Дитячий Фонд 42 тисячі гривень. Десятий ювілейний концерт тривав 4 години і було зібрано 48 тисяч гривень. Одинадцятий – 57 тисяч грн., дванадцятий — понад 75 тисяч. На минулорічний тринадцятому концерті зібрали 87 650 тис. грн., а цього року – 95 тисяч 950 гривень.
Прес-служба Волинської єпархії