Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.01.2008. ВІННИЦЯ. Дитячий хор кафедрального собору став переможцем Міжнародного фестивалю колядок

25-26 січня у м. Тересполі (Польща) проходив ХІІІ Міжнародний фестиваль колядок, організований Люблінсько-Холмською єпархією Польської Православної Церкви та Тереспольським будинком культури. Серед 24 учасників, окрім польських колективів, були гості з України та Білорусії. Вінницьку єпархію на фестивалі представляв дитячий хор Спасо-Преображенського кафедрального собору під керівництвом Наталії Кременюк.
Хор виконав низку колядок українською, російською та білоруською мовами, але особливо глядачам запам’ятався твір „Коляда”, який вирізнявся незвичним стилем і прекрасним соло у виконанні Катерини Радецької. А після того, як прозвучала колядка „Весела новина” на польській мові, глядачі, стоячи, аплодували вінницькому хору. Враження від виступу юних вінничан (наймолодшим серед яких виповнилося шість років) були настільки сильними, що під час голосування присутніх у залі, нагороду публіки отримав вінницький хор, а голосуванням керівників хорів, дитячий хор Вінницького кафедрального собору був удостоєний гран-прі ХІІІ фестивалю східнослов’янських колядок у Тересполі.
Нагороду керівнику хору вручив архієпископ Люблинський і Холмський Авель. Діти подякували владиці за високу нагороду, за гарний прийом на польській землі та за надлану можливість поспілкуватися з православними поляками і священнослужителями Польської Церкви, співати божественну літургію у Тереспільському храмі та взяти участь у концертах, які проводилися у рамках фестивалю у Люблінській філармонії та у м. Білгораї.
Своєю радістю по приїзді діти та керівники хору поспішили поділитися з архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном, який благословив їх на цю поїздку, надав різнобічну допомогу, у тому числі у оформленні віз і перетинанні кордону, адже саме ці проблеми завадили у цьому році потрапити на фестиваль багатьом його постійним учасникам, зокрема колективам з Луцька та Мінська.
Прес-служба Вінницької єпархії