Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2008. ЛУЦЬК. В місті пройшов чотирнадцятий Різдвяний благодійний концерт

24 січня, за благословенням митрополита Луцького і Волинського Нифонта, в кінотеатрі «Промінь» пройшов чотирнадцятий Різдвяний благодійний концерт, метою якого було збір коштів для дітей-сиріт Волинської області. . Концерт розпочався тропарем Різдву Христовому,після молитви керуючий Волинською єпархією митрополит Нифонт привітав учасників та присутніх із Різдвяними святами. Владика побажав всім гарного та молитовного настрою і разом прославити Новонародженого Спасителя.
Найбільший зал Луцька не вмістив всіх бажаючих відвідати концерт. Ще за декілька тижнів у єпархіальне управління парафіяни приносили пожертви для дітей-сиріт.
В благодійному концерті прийняли участь архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму Луцька під керуванням Володимира Гнатюка, хор храму Всіх Святих землі Волинської «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької, хор студентів Волинської духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра, молодіжний хор Свято-Пантелеймонівського храму Луцька під керівництвом Наталії Філюк, хор Волинського відділення Українського товариства організації сліпих під керуванням протоієрея Олександра Мазурака, та хор священнослужителів Волинської єпархії, під його керуванням. Для участі в концерті прибули сестри Свято-Стрітенського Михнівського жіночого монастиря з ігуменею Марією (Шульгач), які виконали кілька колядок. Глядачі захоплено зустріли виступ тріо в складі ієродиякона Нифонта, ієродиякона Зосими та архідиякона Аліпія, які виконали чудовий кант «Батьку мій, лебедю білий». Студенти Волинської Духовної семінарії поставили Різдвяний вертеп.
Перед присутніми виступили протоієрей Миколай Бондарук, котрий розповів про значення милосердя в житті православних християн.
Владика з народом проспівав декілька колядок. Протягом концерту присутнім дітям роздавали подарунки.
З вітальним словом виступив голова Волинського відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко, котра подякувала митрополиту Нифонту і присутнім за співпрацю та побажала всім здоров’я, бадьорого настрою і від Фонду вручила владиці подячну грамоту. З Оленою Миколаївною на вечір прибули вихованці будинку-інтернату, які у віршованій формі подякували всім за духовну і матеріальну підтримку.
Митрополит Нифонт згадав, як 14 років тому розпочинали цю благодійну акцію, а сьогодні православні лучани з нетерпінням чекають цього благодатного та святого вечора. Владика зауважив, що легко працювати із Оленою Миколаївною тому, що сирітська доля не оминула і Олену Грінченко, і митрополита Нифонта.
По закінченню концерту митрополит Нифонт повідомив, що зібрані кошти підуть на допомогудітям-сиротам.
Концерт закінчився многоліттям, яке виголосив протодиякон Ростислав Петров, та кондаком Різдву Христовому.