Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2008. КИЇВ. В дитячому палаці відкрилась виставка іконопису

23 січня, в Київському Палаці дітей та юнацтва, відкрилась молебнем про Божу допомогу майстрам, чиї роботи репрезентовано на експозиції, виставка іконопису «Покров».
На виставці, де зібралась чисельна кількість шанувальників іконописного мистецтва представлено учнівські роботи творчої майстерні «Неопалима Купина», керівниками якої є Алла Дроган та Денис Матяшевич.
Школа українського іконопису багата на таланти, в кожній іконі присутні православна духовність, молитовний досвід, свіжість юнацького натхнення. Найбільшу увагу своїй творчості майстри уділяють на Богородичні сюжети, композиції з Образом Христовим, зображення найшановніших українцями святих — апостола Андрія Першозваного, апостола Іоанна Богослова, великомученика Юрія Змієборця, великомученика Пантелеймона Цілителя. Постають нові, прекрасні зображення Пресвятої Трійці.
Українська ікона повертається до зразків, які її возродили — в першу чергу, середньовічні (XV — XVI століття) галицькі та волинські ікони, чия непередавана молитовна духовність і досі продовжує надихати художників на створення нових шедеврів церковного мистецтва.
Поряд з мальованим іконописом відроджуються традиції виготовлення окладів, різьблення, декору — відвідувачі виставки «Покров», мають нагоду в цьому переконатись.