Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.01.2008. ВІННИЦЯ. В місті пройшов перший дитячий фестиваль-конкурс

За благословенням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симона, 12 січня у актовій залі вінницького гарнізонного будинку офіцерів пройшов заключний концерт фестивалю-конкурсу „Різдвяні дзвіночки”, організованого єпархіальним управлінням.
Відкриваючи фестиваль владика Симеон зазначив, що конкурс став першим, але не останнім в цьому році творчим заходом на Вінниччині. Наприкінці весни в обласному центрі пройде конкурс духовної та патріотичної пісні, подібному, який архієпископ Симеон започаткував на Волині, будучі керуючим Володимир-Волинською єпархією.
Фестиваль-конкурс проводився в два етапи: перший — у 11-ти районних центрах єпархії та у Вінниці, який визначив кращих майстрів вертепного дійства, виконавців колядок, художників та майстрів прикладного мистецтва. Другий етап став демонстрацією найкращих творчих робіт представників районів, серед яких журі обрало переможців у трьох номінаціях: музичній, театральній та художній.
Концерт перетворився у велике Різдвяне свято, на сцену виходили 28 колективів і виконавців, кожен з них додавав глядачам веселого настрою і яскравих вражень.
Фестиваль в єпархії проводився вперше і запам’тався не тільки гарними виступами, але й численністю учасників.
З дня оголошення конкурсу, більше півтори тисячі дітей взяли участь і на заключний концерт до Вінниці прибули майже п’ятсот маленьких артистів.
Журі на чолі з кандидатом мистецтвознавства, доцентом Вінницького педагогічного університету В.М. Сініціним оголосило найкращу виставу-вертеп, що продемонстрували вихованці недільної школи села Сеферівка Барського району, найкращими колядниками були діти з села Уланова Хмільницького району, найактивнішим благочинням було визнане Шаргородське, а найкращі вертепи на Вінниччині виготовили в Томашпільському районі. Журі відзначило Жмеринський район, який представляла найбільша кількість учасників – три колективи з недільних шкіл та з музичної школи, всього 70 дітей. Молода співачка з Чернівецького району Юлія Юркова за виконання колядки “Тиха ніч” одержала грошову премію. Родзинкою фестивалю став виступ сім’ї циган Марценкевичів з села Гущинці Калинівського району, де всі співають на кліросі. А наймолодша з них – трьохрічна Рада отримала за перший у житті концерт в подарунок великого м’якого зайця, якого вручив владика Симеон.
Всі учасники фестивалю отримали солодощі від владики Симеона, а переможці — цінні подарунки.
Протодиякон Владислав Демченко