Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Правлячий архієрей взяв участь в колегії управління Держдепартаменту з питань виконання покарань

На запрошення начальника управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в області генерал-майора внутрішньої служби Т. В. Якимчука митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній прийняв участь в підсумковій колегії, яка відбулася в актовому залі Хмельницького СІЗО. Митрополит виступив з промовою в якій зокрема відмітив: «Вельмишановний Тимофіє Володимировичу, шановні панове офіцери, працівники карно-виконавчої системи Хмельницької області, беручи участь у засідання колегії, мені приємно констатувати факт, що завдяки плідній співпраці Держдепартаменту з питань виконання покарань з Українською Православною Церквою в усіх виправних колоніях Хмельницької області споруджено і діють нові храми, священнослужителі Хмельницької єпархії ведуть душпастирську опіку над засудженими, це сприяє каяттю, зміні життєвих пріоритетів, переоцінці цінностей, а у результаті поверненню до суспільства людини, яка здатна жити, не порушуючи закон та трудитися на благо суспільства.
У минулому році, 5 червня, продовжуючи плідну співпрацю з управлінням ДДВП в області, працівники кафедри теології XIМАУП брали участь у засіданні кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету та Державного департаменту з питань виконання покарань в області, яке відбулося у конференц-залі управління ДДВП з метою дослідження питання перспектив розвитку системи підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України та створення нової моделі соціальної роботи із засудженими.
Ведучи профілактично-роз’яснювальну роботу серед молоді регулярно, за участю працівників карно-виконавчої системи Хмельницької області і священнослужителів проводяться науково-дискусійні семінари «Порушення законів моралі. Кара. Злочин. Виправлення», у ході роботи яких студенти дізнаються про духовні корені злочинів, які людина робить, порушуючи закони духовні і закони Державні, про те, як важко, ставши на шлях злочинності, повернутися до нормального життя у суспільстві, про кількість засуджених, які відбувають різни строки покарання у виправних колоніях на Хмельниччині, про структуру карно-виконавчої системи, про те, за які злочини переважно потрапляють за грати.
Приємним подарунком для осіб, які знаходяться у ВТК області в минулому році стали концерти православного барда Олени Солнцевої «Молись душа». Представники духовенства у минулому році традиційно брали участь у відкритті виставки робіт засуджених, яка також має потужне виховне значення як для засуджених, так і для усіх відвідувачів. Як вже було зазначено, пересічному громадянинові важко навіть уявити собі ті умови роботи і ту психологічну й фізичну напругу, яку щоденно відчувають робітники карно-виконавчої системи, працюючи на благо суспільства. Велика Вам подяка! Пам’ятаймо, якщо бодай один зі ста злочинців принесе каяття, ми працюємо не марно! Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання і допомагає у нелегкому служінні на благо українського народу!».
Прес-служба Хмельницької єпархії