Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в Феофанії

15 січня, у день 175-річчя преставлення та другого обрітення чесних мощей преподобного Серафима Саровського, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії. Йому співслужили архієпископи Білогородський Миколай, Вишгородський Павел, єпископи Васильківський Лука, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Яготинський Серафим і Переяслав-Хмельницький Олександр.
В Архіпастирському слові, яке традиційно виголошується одразу після Євангельського читання, Блаженніший Владика, зокрема, сказав:
«Серед святих угодників, прославлених Православною Церквою в лику преподобних, особливим народним шануванням користується постать Серафима Саровського. З дитинства обраний Богом, Саровський подвижник без вагань і сумніву восходить у своєму прагненні до духовної досконалості і довершенності. Преподобний сяяв радістю духовною і цією тихою мирною радістю він наповнював серця оточуючих, вітаючи їх словами: Радість моя, Христос Воскрес!».
Після богослужіння Митрополит Володимир ще раз привітав присутніх з з днем пам’яті угодника Божого, а єпископа Яготинського Серафима ще із особистим святом — Днем Ангела.
Максим Сидоренко