Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.01.2008. ВІННИЦЯ. Звершився Пастирський візит Престоятеля Церкви єпархіями вінничини

13 січня, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Вінницьку та Тульчинську єпархії.
Перший візит Предстоятель звершив до Вінниці, де Його Блаженство
зустрічав керуючий єпархією — архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.
Слідуючим візитом стала Тульчинська єпархія. Блаженніший Володимир побував у місті Немирів та відвідав Свято-Троїцький ставропігійний жіночій монастир. В обителі Його Блаженство зустрічали настоятелька ігуменя Херувіма (Грицишина), духовенство та сестри монастиря, представники обласної та місцевої влади, прихожани.
Митрополит Володимир звернувсь зі словами вітання до присутніх:
«Ми радіємо з приводу великого свята Різдва Христового, яке є спасительним для кожної людини, у якому б стані вона не знаходилася. І так буде завжди, бо Бог є Любов, Бог не змінюється, Він нас любить і постійно свідчить про це, а людина, нажаль, часто зраджує Його. Іде боротьба між добром і злом у кожному людському серці, але ця боротьба може бути увінчана перемогою, бо у нас є сила Божої любові і Божої благодаті. Цього святого вечора я зичу вам, вашим родинам Божого благословення.
Благодать Великого Бога Отця і причастя Святого Духа, і милість Господа нашого Ісуса Христа нехай завжди покривають нас, допомагають у нашому земному житті».
Після проповіді Блаженнішого Митрополита Володимира маленькі прихожани монастиря привітали різдвяними піснеспівами. По завершенні концерту маленькі артисти отримали від Предстоятеля Української Православної Церкви святкові подарунки, а всіх віруючих Архіпастир благословив іконками Різдва Христового.