Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2008. КИЇВ. В Національному Києво-Печерському заповіднику відкрилась виставка

10 січня в художній галереї «Неф» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулось відкриття персональної ювілейної виставки «Миттєвості життя» (живопис і графіка) Юрія Юшка.
Митець народився 1937 року в місті Києві. Малювання розпочав під наглядом відомого київського художника і педагога А.Балазовського в художньому гуртку Палацу культури «Харчовик» на Подолі. Випускник Київської художньої школи імені Т. Г. Шевченка, де вчився у відомих майстрів пензля Волобуєва, Яблонського, Жарова, Родіна , Кравченка, Носова. Має фах інженера-математика, підполковник у відставці з 30-річною вислугою. За час військової служби багато малював, був членом Студії військових художників у Москві. Брав участь в Всесоюзних московських та республіканських київських художніх виставках. Ю. Юшко є членом Правління художньої ради Асоціації київських художників «Творчість» та постійним учасником виставок Асоціації. На замовлення Міністерства внутрішніх справ України виконав серію з 39 художніх графічних портретів всіх колишніх керівників Міністерства, що досі експонується там впродовж десяти років.
Полотна та малюнки митця знаходяться в приватних колекціях України та за межами (Росія, Білорусь, Узбекистан, Польща, Сирія, Угорщина, Італія, Франція, Канада, СІЛА, Індія, Нова Зеландія та ін.).
На виставці представлені 57 робіт різних років, в тому числі з приватних колекцій, — натюрморти, пейзажі, портрети та ін.
Виставка «Миттєвості життя» відкрита для огляду з 10 січня 2008 року, без вихідних з 10-00 до 18-00.
Адреса — м. Київ, вул. Січневого повстання, 21, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, корпус № 20 ( Художня галерея
-Неф»).
Акредитація представникам ЗМІ не потрібна.
Телефон галереї «НЕФ» 254-34-27.
Прес-служба Заповідника — 254-54-27.