Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2008. КИЇВ.Розпочався візит Блаженнішого Митрополита Володимира до західних єпархій

9 січня, розпочався архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Володимира до західних єпархій Української Православної Церкви, який Блаженніший Владика традиційно звершує у святки, тобто у період між Різдвом і Хрещенням Господнім.
На початку візиту Архіпастир відвідав Городницький Свято-Георгіївський ставропігійний монастир на Житомирщині. Тут Владику зустрічали намісник обителі архімандрит Олександр (Нестерчук), ігуменія Зоя (Пишна), а також браття, сестри та прихожани святої обителі.
У головному храмі монастиря Митрополит Володимир звернувся до віруючих: «Я радий, що маю в ці святі дні нагоду і можливість відвідувати наші ставропігійні монастирі, та заїхати в обитель, яка першою здобула цей статус. Сердечно вітаю вас із великим і радісним святом Різдва Господа і Бога нашого Ісуса Христа. Ми любимо це свято і шануємо його. Не було б Різдва Христового, не було б Спасителя; не було б тієї гарячої любові, яку ми маємо до Господа. Своїм Різдвом Христос дав нам можливість пізнати Бога». Після цього присутні отримали з рук Архіпастиря іконки Різдва Христового та плитки шоколаду, що були виготовлені спеціально до свята на замовлення Київської Митрополії.
Далі Предстоятель вирушив до Рівненської єпархії — побував у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі. В обителі Першосвятителя зустріли архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Шепетівський і Славутський Володимир, настоятельниця ігуменя Рафаїла (Хільчук), насельниці та численні прихожани.
У соборному монастирському храмі Блаженніший Владика вклонився головній святині обителі — чудотворній іконі Божої Матері «Споручниця грішних», після чого звернувся до віруючих зі словами настанови.
«Що дало нам Різдво Христове? Ця подія відкрила нам Бога і дарувала нам Божу Матір; Різдво Христове примирило нас з Богом, небо з землею, дало нам свободу від гріха, від прокляття, від смерті, відкрило нам шлях до неба, дало нам Євангеліє, у якому зберігаються всі слова Христа Спасителя, необхідні для нашого спасіння», — сказав Архіпастир.
У свою чергу архієпископ Варфоломій, від імені духовенства та віруючих Рівненської єпархії, привітав Предстоятеля Української Православної Церкви з Різдвом Христовим, подякував за візит, за повчання і побажав доброго здоров’я та наснаги.
Далі Блаженніший Владика завітав до регентського училища, що діє при монастирі. Його вихованки та учні недільної школи продемонстрували гостям невеличкий різдвяний вертеп. На завершення Архіпастир благословив присутніх іконками Різдва Христового та роздав солодощі.
На звершення першого дня візиту, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Зимненський Свято-Успенський ставропігійний жіночий монастир на Волині. Тут Його Блаженство зустріла настоятелька обителі ігуменя Стефана (Бандура) із сестрами.