Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.01.2008. КИЇВ. Митрополит Володимир відвідав дитячі будинки та лікарні столиці

Предстоятель Української Православної Церкви завітав до дитячих будинків і медичних закладів столиці. Його супроводжували намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел і єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Першим делегація відвідала спеціалізований обласний будинок дитини, що міститься в Боярці, де на сьогоднішній день мешкає вісімдесят п’ять дітей. Вони радо зустрічали Архіпастиря; і вірші йому розповідали (ясна річ, ті, хто вміє говорити), і співали, і кружляли у веселому танку. Всі вони одержали подарунки: іграшки та солодощі.
Митрополит Володимир привітав присутніх із зимовими святами та закликав Господнє благословення на хворих діток і на вихователів, які замінили їм батьків. Він пообіцяв, що Українська Православна Церква й надалі опікуватиметься цією дитячою установою.
А в дитбудинку змішаного типу «Родина» Блаженніший Владика давній знайомий. І завжди очікуваний гість. Його зустрічали в домовому Свято-Введенському храмі, який облаштували в одній із кімнат установи. І, як годиться на Різдво, — колядували. А коли одержали подарунки та іконки з благословенням Митрополита, заспівали всім присутнім архієреям — «Многая літа». Тут мешкають діти з родин, позбавлених батьківських прав. Фактично сироти.
З учнями та педагогами Вишнівської загальноосвітньої школи Предстоятель нашої Церкви зустрічається принаймні двічі на рік: напередодні Великодніх свят та Різдва. Така традиція встановилася десять років тому. Українська Православна Церква взяла під опіку місцеву організацію «Діти Чорнобиля». Саме сюди після страшної біди переїхало багато родин із ураженої зони. На той час четверта Вишнівська школа була новобудовою. Її й заповнили учні та вчителі з Полісся.

До 20-ї річниці Чорнобильської трагедії коштом Церкви було відремонтовано шкільну їдальню та актовий зал. Тепер саме тут і зустрічаються діти з Митрополитом Володимиром. Різдвяні подарунки одержали всі, хто завітав цього дня на святковий захід. Педагоги школи щиро подякували Предстоятелеві за надану дітям можливість щороку під час канікул відпочивати на Волині в Свято-Успенскому Зимненському ставропігійному жіночому монастирі (Володимир-Волинська єпархія) та в Криму.