Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2008. ЛУЦЬК. Владика Нифонт очолив святкування з нагоди престольного свята

В день пам’яті святого праведного Іоанна Кронштадтського митрополит Луцький і Волинський Нифонт на запрошення парафіян та настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського храму Луцька протоієрея Миколая Бондарука очолив святкування з нагоди престольного свята, в недобудованому нижнього храмі. Божественну Літургію звершили у тимчасовому приміщенні, де владиці співслужили численна кількість священнослужителів єпархії.
З благословення владики проповідь виголосив ректор регентської школи Володимир-Волинської єпархії протоієрей Олексій Никитюк, котрий розповів про життя святого праведного Іоанна Кронштадтського, про його діла милосердя і про допомагу нужденним і сьогодні.
У вітальному слові митрополит Нифонт нагадав, що цього року виповнюється 100 літ з дня мирної кончини цього угодника Божого і розповів, що святий праведний Іоанн Кронштадтський благословив будівництво храму у селі Теремно. Саме тому нижній храм Свято-Хресто-Воздвиженського собору, що тепер будується у Теремно, яке стало частиною Луцька, буде освячено на честь цього угодника Божого.
Владика Нифонт подякував настоятеля отця Миколая за виконання смиренного і добросовісного послуху секретаря Волинського єпархіального управління.
Митрополит подарував для храму велику ікону преподобного Амфілохія Почаївського, яку освятив в Свято-Успенській Почаївській Лаврі, перебуваючи на урочистостях з нагоди дня пам’яті преподобного Амфілохія, згодом в ікону вмонтують частинку мощів преподобного.
Отець Миколай подякував архіпастирю за приїзд, щирі молитви і за цінні подарунки.