Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2008. ЛУЦЬК. Керуючий эпархією освятив храм пограбований представниками «київського патріархату»

Митрополит Луцький і Волинський Нифонт на запрошення настоятеля священика Стефана Мельника та прихожан Свято-Володимирівського храму села Хоцунь Любешівського району звершив молебень після пограбування представниками релігійного утворення, самоназваного «київським патріархатом».
Парафіяни розповіли архіпастирю про події минулих днів: 28 грудня 2007 року представники «київського патріархату» зірвали замок на дверях храму і стали звершувати «службу». Прихожани дізнавшись про скоєне в храмі, викликали міліцію. До приїзду правоохоронних органів «священики» зникли, прихопивши з собою срібну чашу та церковні гроші. Прихожани подали заяву в прокуратуру і по даному злочину ведеться розслідування.
На зборах владика заспокоїв парафіян та розповів про події 1992 року у Луцьку, зокрема, про захват представниками «київського патріархату» Свято-Троїцького кафедрального собору та приміщень Волинської духовної семінарії, про захоплення інших храмів та побиття православних священнослужителів, про інші трагічні події, які відбувались у той час в області.
Владика подякував парафіянам за віру і щирі молитви, та подарував для храму, хрест привезений з Єрусалиму і ікону преподобного Амфілохія Почаївського.
Після зборів владика Нифонт в храмі звершив молебень та окропив приміщення святою водою.