Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.01.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії вшанували пам’ять священномученика Фадея (Успенського)

В день пам’яті священномученика Фадея, архієпископа Тверського відбулося урочисте богослужіння в Успенському кафедральному соборі м. Володимира-Волинського. Після Божественної літургії єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим відправив молебень святителю Фадею перед ковчегом з часткою його святих мощей, що зберігається у соборі.

Священномученик Фадей (Успенський), архієпископ Тверський входить до сонму Волинських святих, адже свого часу, протягом 12 років (1909-1921) святитель посідав Володимир-Волинську кафедру. Через свою доброту, простоту та аскетичні подвиги владика Фадей користувався надзвичайним авторитетом серед волинян, які ще за життя вважали його святим. Пам’ять про святого єпископа жила серед прихожан Володимир-Волинського собору протягом десятиліть. Ще недавно жили люди, які пам’ятали святого, багато розповідав про подвижника літній прихожанин, який у молодості був його іподияконом.
У 1998 році, за клопотанням єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Симеона у Володимир-Волинський з Твері було передано дорогоцінну реліквію – ковчег з часткою мощей священномученика Фадея, який з того часу зберігається у кафедральному соборі і благоговійно шанується віруючими єпархії.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії