Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2007. КИЇВ. 2000 подарунків знайшли своїх маленьких господарів

Два дні поспіль, 22 та 23 грудня, Київ завершував святкування до Дня Святого Миколая. Більше 2 000 подарунків було роздано за ці вихідні дітям з малозабезпечених та неповних сімей, дітям з особливими потребами та дітям-сиротам. Акції проводились БФ «Рідний Дім» та Форумом молодих лідерів України. Всеукраїнська благочинна акція «Святий Миколай мандрує Україною» розпочалась 8 грудня. Вона була організована Форумом молодих лідерів України — одними з партнерів БФ «Рідний Дім» в програмі «Доброчинна Україна». Святий Миколай з привітаннями та подарунками завітав майже до 15 000 діточок з дитячих будинків, шкіл-інтернатів, будинків сімейного типу та прийомних сімей по всій Україні. В Чернігові, Черкасах та Києві заходи проводились спільно з БФ «Рідний Дім». Загалом, до цих регіонів Святий Миколай передав 6 000 подарунків (солодощі та релігійну літературу) дітям з малозабезпечених та неповних сімей, дітям, позбавлених батьківської опіки та дітям-інвалідам, що мешкають в Києві, Чернігові та Черкасах. Дітлахи приймали участь у спеціальних богослужіннях та завітали на концертні програми.
22 грудня, з подарунком до київських однолітків завітали маленькі черкащани. Вони привезли театралізовану виставу «Ми Святого Миколая усі любимо та чекаємо», підготовлену творчими дитячими колективами, лауреатами міжнародних та всеукраїнських та конкурсів. Усіх присутніх привітала Оксана Білозір, яка нагадала дітлахам, що наша країна належить саме їм, та побажала їм здоров‘я, натхнення та подальшого розвитку їх талантів. Свято проходило в самому центрі Києві, в концертній залі Українського Дому.
23 грудня, в Трапезній Церкві Печерської Лаври відбувся дитячий святковий молебень до Дня Святого Миколая. «Ми свідомо перенесли служіння на неділю, адже 19 грудня цього року припало на середу, і всі дітки цього дня були в школі,» — коментував тезка Святого Миколая ієрей Миколай зі Свято-Ільїнської церкви, який і служив молебень.
Форум молодих лідерів України – національна мережа соціально-відповідальних людей і організацій, основною метою якої є об’єднання та активізація дій нової генерації суспільно-свідомих громадян України для досягнення максимального суспільного ефекту. БФ «Рідний Дім» засновано в 2004 році. Основними напрямками його діяльності є благодійна діяльність та надання адресної допомоги дітям з особливими потребами, дітям, позбавленим батьківської опіки, та дітям з малозабезпечених або неповних сімей. Наразі фонд опікується 30 000 дітей в Києві, Чернігові, Черкасах та областях.

Довідка:
Всеукраїнську програму «Доброчинна Україна», метою якої є привернення уваги суспільства до існуючих соціальних проблем та необхідності їх спільного вирішення. Програму розроблено у серпні цього року. Програмою передбачено низку заходів, спрямованих на виховання культури благодійності як серед бізнесових кіл, так і серед широких верств населення. Програмою пропонується введення державного свята «День доброчинності», оголошення наступного року «Роком благодійності» в Україні, створення Ради Доброчинців. Наразі програма отримала підтримку Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України, Київської міської держадміністрації, Черкаської міської та обласної держадміністрації, Міністерства культури та туризму України, Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту, Державної соціальної служби для сім‘ї, дітей та молоді, Державного Комітету телерадіомовлення України. Нещодавні заходи на підтримку програми проводились з 1 листопада по 11 грудня до Міжнародного дня інвалідів в Києві, Чернігові, Черкасах та Криму.