Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Освячено пам’ ятник В’ячеславу Чорноволу

На запрошення Виконкому Хмельницької міської ради, з Благословення Високопреосвященійшого Антоня, Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк освятив пам’ятник В’ячеславу Максимовичу Чорноволу, який було споруджено на одному з майданчиків у центрі м. Хмельницького.
Біля щойно відкритого і освяченого пам’ятника відбувся мітинг у якому взяли участь Голова Хмельницької облдержадміністрації – І.Гавчук, міський Голова – С. Мельник, представники політичних партій, козацтва, громадських об’єднань, хмельничани та гості міста.
На мітингу прот. Олександр виголосив наступну промову: «Від імені Високопреосвященійшого Антонія, Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського вітаю усіх присутніх на сьогоднішньому мітингу.
Освячуючи пам’ятник герою України, людині правдивій та принциповій, яка поклала усе життя на благо Незалежної України і життя та діяльність якої слугуватиме справжнім прикладом патріотизму для нащадків, хочу зазначити, що як би хто не думав, але національне почуття ніяк не протирічить християнству, але отримує від нього свій вищий сенс та основу, адже єднає людей у дусі та любові, прикріпляючи серця до Дарів Духа Святого, які кожен народ втілює у своїй історії, культурі, творчості.
У кожному народові Дух Божий живе по-своєму, створюючи національну самобутність.