Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2007. ЛУЦЬК. Відбулася Сповідь священнослужителів Любешівського благочиння

В день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного у Свято-Покровському храмі села Дольськ Любешівсьго району за богослужінням було звершено Таїнство сповіді для священнослужителів Любешівського благочиння. Для прихожан храму це стало непересічною подією, адже з моменту освячення їхньої церкви вони не бачили такої кількості священнослужителів. Богослужіння в цей день очолив благочинний Любешівської округи митрофорний протоієрей Анатолій Шкара, якому співслужили 23 священослужителі. Таїнство сповіді звершив духівник благочиння та настоятель місцевого храму протоієрей Ростислав Дерлюк. Літургію прикрашали співом два хори – місцевий і священиків, які, свого часу, несли послух у хорі вихованців Волинської духовної семінарії.
Настоятель Свято-Михайлівського храму Михаїла села Седлище священик Василь Гірник виголосив проповідь, у якій розповів богомольцям про життя святого апостола Андрія Первозданного, закликав усіх жити благочестиво і молитовним заступництвом святого апостола Андрія спасати свої безсмертні душі.
По закінчені Літургії отець благочинний подякував присутнім за щиру молитву та привітав усіх з днем пам’яті святого апостола Андрія Первозванного. Крім того отець Анатолій привітав настоятеля храму святої мучениці Параскеви села Люб’язь священика Андрія Дзюбу, та настоятеля Свято-Михайлівського храму села Воля-Любешівська священика Андрія Мельника з Днем Ангела, побажавши їм щиро служити на ниві Христовій, та вести душі ввірених їм прихожан до Царства Божого.
Наступну сповідь вирішено провести у Великий піст 10 квітня у храмі святої мучениці Параскеви села Люб’язь.
Прес-служба Волинської єпархії