Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2007. ЛУЦЬК. В будуючому храмі кафедрального собору звершено богослужіння

В день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного в нижньому храмі собору Всіх святих землі Волинської, що будується відслужено Божественну літургію. Службу очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Луцький і Волинський Нифонт. Вдруге звершується Літургія в храмі, де незавершені внутрішні роботи.
Богослужіння відвідали близько тисячі лучан і гостей міста. Літургію прикрашали співом хор «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької та хор вихованців Волинської духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра. У проповіді протоієрей Сергій Дембовський, висловився про життя Святого Апостола Андрія та його місіонерські труди. З вітальним словом виступив владика Нифонт та побажав присутнім здоров’я, довголіття та щастя і закликав у сьогоднішній день брати приклад з життя Апостола, старатися бути відданими Христу і любити Господа так, як це робив він.
Також митрополит Нифонт привітав учасників хору «Волинські дзвони» з ювілеєм – 10-річчям з дня заснування колективу та побажав і надалі з таким же бажанням трудитися для слави Божої. Від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира владика Нифонт вручив регенту хору Марії Вислоцькій орден святої праведної Анни третього ступеня, а хористам – благословенні грамоти.
Прес-служба Волинської єпархії