Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.12.2007. Луцьк. У Свято-Стрітенському жіночому монастирі освячено новий собор

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Нифонт звершив чин освячення престолу новозбудованого собору на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла в Свято-Стрітенському жіночому монастирі села Михнівка Камінь-Каширського району. Після освячення владика виголосив проповідь про історію виникнення храму в Старому Завіті. Митрополит в своєму слові також звернув увагу на роль монастиря в житті Православної Церкви.
Під час Божественної Літургії владика Нифонт вручив духівнику обителі і будівничому собору митрофорному протоієрею Іоанну Хільчуку від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира орден Різдва Христового першого ступеня.
В цей святковий день митрополиту співслужили 52 священнослужителі з різних благочинь єпархії. За богослужінням були присутні настоятельниця обителі ігуменя Марія (Шульгач), колишня настоятельниця ігуменя Серафима (Сильвестрова) і настоятельниця Свято-Троїцького Старосільського монастиря ігуменя Анастасія (Левчук). Монастирські храми не вміщали всіх паломників, яких було більше трьох тисяч. Після Літургії був звершений хресний хід, і владика окропив усіх святою водою.
Прес-служба Волинської єпархії УП