Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.12.2007. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Митрополит Антоній прийняв участь у відкритті реабілітаційного Центру

Реабілітаційний центр «Родинний затишок» є унікальним на Хмельниччині та в Україні, адже тут передбачається денна зайнятість і цілодобовий догляд за молодими інвалідами, які не можуть обходитися без постійної допомоги, але потребують спілкування і можуть під наглядом вихователів виконувати посильний фізичний труд, що сприяє розвитку необхідних для життя вмінь та практичних навичок.
Хмельницький Реабілітацій Центр „Родинний затишок”, який розташований в місті Хмельницькому за адресою вул. М. Трембовецької, 23, створено з ініціативи Хмельницького фонду соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства за сприянням Українського фонду соціальних інвестицій при підтримці міської влади, управління праці та соціального захисту населення
Метою Центру є допомога молодим інвалідам в адаптації та соціалізації, а також виховати навички самообслуговування із соціальним супроводом. Забезпечити умови для психологічної та соціально-побутової реабілітації. Послуги, які надаються в Центрі денної зайнятості для осіб з інтелектуальною недостатністю являються: оцінювання потреб клієнта; складання плану догляду; тимчасовий догляд; корекція пізнавальної діяльності; вироблення, підтримка або відновлення навичок самообслуговування; розвиток комунікативної діяльності; трудова терапія; організація дозвілля; формування навичок соціально-побутової орієнтації
А послуги для цілодобового догляду, які діють при Центрі є: соціальний
супровід; побутові послуги, харчування; тимчасовий цілодобовий догляд на весь період складної ситуації. А також послуги для короткотривалого догляду: протягом вихідних або інших складних ситуацій родини до 10 діб.
6 грудня 2007 року відбулося урочисте відкриття унікального Реабілітаційного Центру, в якому на запрошення директора Центру „Родинний затишок”, прийняв участь Антоній, Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський, а також в урочистому відкритті прийняли участь перші особи міста та області, гості з Швейцарії, керівники підприємств та організацій.
Владика Антоній у своїй вітальній промові, побажав керівництву та працівникам закладу сил-терпіння, натхнення, для цією справи. Дирекція школи оголосила подяку усім причетним до будівництва цього унікального Центру.
Після урочистого відкриття, відбулася екскурсія по Центру, де гості, прибувши на свято ознайомились з Центром, відвідавши кімнати які знаходяться у будинку, це і трудова майстерня, музичний зал, ігрові кімнати, їдальня, кімнати відпочинку (у планах дирекції Центру, зробити окремі кімнати для дітей-сиріт).