Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.12.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. 50 дітей приїхали на свято у Зимненську обитель

В день пам’яті преподобного Варлаама, ігумена Печерського у Зимненському Святогірському Свято-Успенському ставропігійному жіночому монастирі особливе свято. Адже саме тут преподобний отець закінчив своє земне життя, повертаючись з Константинополя.
Один із храмів обителі — печерний, освячений в ім’я преподобного Варлаама.
Цього святкового дня урочисте богослужіння очолили три архієреї -архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим та Шепетівський і Славутський Володимир. Усперський собор обителі був ущент заповнений прихожанами та паломниками.
Особливою прикрасою цього свята став чудовий спів дитячого хору Свято-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці під керівництвом Наталії Кременюк. Понад 50 дітей найменшим з яких виповнилося всього лише 6 років, приїхали у святу обитель на запрошення настоятельки ігумені Стефани. Маленькі прочани співали під час Божественної Літургії і усі приступили до Таїнства Євхаристії.
По закінченні богослужіння матінка ігуменя подякувала гостям-архієреям, священикам, а особливо маленьким хористам.
«Свого часу я почула цей дивний хор у Вінниці, — сказала матінка, — і мені понад усе хотілося, аби сестри та прихожани нашої обителі змогли насолодитися цим ангельським співом. Сьогодні це відбулося».
Того ж дня на запрошення єпископа Никодима дитячий хор дав концерт у Володимирі-Волинському.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії