Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.12.2007. ЛУЦЬК. Священик взяв участь у акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД

У Луцьку відбулася акція «Свічкова хода», приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД, яка пройшла під гаслом «Покажи приклад». Метою акції було єднання і порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, привернення уваги громадськості до проблем толерантності, подолання стигми та дискримінації щодо тих, хто живе з ВІЛ/СНІД. Хід розпочався від Луцького базового медичного коледжу. Учасники акції із запаленими свічками пройшли вулицею Лесі Українки до Театрального майдану, де виклали їх у формі загальновизнаного символу взаєморозуміння та підтримки людей з ВІЛ-позитивним статусом — червоної стрічки.
За благословенням митрополита Луцького і Волинського Нифонта і на запрошення голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко в акції взяли участь викладач Волинської духовної семінарії протоієрей Олександр Богданов та студенти ВДС.
Виступаючи перед учасниками акції на Театральному майдані, отець Олександр зауважив, що в наш час слід розповідати дітям про вплив гріха на душу людини і його наслідки. Церква завжди духовно підтримувала і буде підтримувати хворих людей.
По закінченню відбувся благодійний концерт за участю молодих митців нашого краю та тематична вікторина.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ