Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2007. ПОЛТАВА. В Миргороді відкрито та освячено пам’ятник козаку

В старовинному козацькому місті Миргород відбулось відкриття пам’ятника «Миргородським козакам від нащадків», встановленого в сквері перед краєзнавчим музеєм Миргорода. Ініціатором встановлення пам’ятної скульптури, у вигляді типового запорізького козака, стала міська громада міста на чолі з міським головою Олександром Паутовим.
В цей день на запрошення міського голови, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип звершив чин освячення пам’ятника і в присутності Генералів війська Запорізького та чисельних громадян вручив О.Б. Паутову нагороду Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира – орден Преподобного Нестора Літописця. Після цього, владика привітав всіх присутніх з визначною подією в житті міста та висловив сподівання, що цей монументальний витвір мистецтва буде нагадувати нашим сучасникам про славне козацьке минуле, яке нерозривно було пов’язано з любов’ю до України і Православної віри.
Після відкриття та освячення пам’ятника міський голова нагородив Подячними грамотами авторів скульптури Дмитра Коршунова та Валерія Голуба. Після нагородження до слова був запрошений директор Миргородського краєзнавчого музею, який підкреслив, що не випадково вибрано місце для встановлення памятника, бо саме в цій місцевості де зараз знаходиться музей раніше була розташована козацька фортеця.
Завершили урочисті збори виступи самодіяльних колективів та показові виступи козаків.
Прес-служба Полтавської єпархії