Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.10.2007. ЛУЦЬК. Відбувся традиційний хресний хід і урочиста всенічна напередодні святкування дня пам’яті Волинських святих

Кожного року 22 жовтня по благословенню керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта православні лучани хресною ходою вирушають до тимчасового храму Всіх Святих землі Волинської, де будується кафедральний собор. В цьому році хресний хід розпочався о 16 годині молебнем біля Свято-Покровської кафедральної церкви м. Луцька. Торжество очолив владика Нифонт. Сотні віруючих людей разом зі священнослужителями вирушили до майбутнього собору. В центрі міста на головній площі біля Свято-Троїцького кафедрального собору, який в 1992 році захопили розкольники, митрополит прочитав Євангеліє і окропив усіх святою водою.
Після цього відбулась особлива зустріч на площі з єпископом Арсенієм, намісником Святогірської Лаври, який прибув до Луцька, щоб розділити радість святкування і хресного ходу.
Далі віруючі лучани вулицями Волі, Шопена, Перемоги, Соборності вирушили до кінцевої зупинки-тимчасового храму на честь Волинських святих. Біля храму хресний хід зустрічали архієпископ Почаївський Володимир та єпископ Туровський (Білорусія) Стефан. Відразу розпочалася святкова всенічна. Літію очолив за благословенням митрополита владика Арсеній. Уже на полієлей вийшли чотири архієреї і понад сімдесят священиків. Пізніше до храму приїхав єпископ Хотинський Мелетій. Перед помазанням святим єлеєм митрополит Нифонт подякував усім гостям,а особливо архіпастирям за те,що вони залишили свої єпархії і приїхали розділити з волинянами радість престольного свята.
Прес-служба Волинської єпархії