Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.10.2007. ЛЬВІВ. Відбудуться урочистості з нагоди 10-річчя Вищих Богословських Курсів

21 жовтня 2007 року, у неділю, у свято-Георгіївській церкві у м. Львові відбудуться урочистості з нагоди 10-річчя Вищих Богословських Курсів при Львівській єпархії УПЦ та 5-го випуску студентів.
У програмі урочистостей:
11.00 — Божествена Літургія архієрейським чином у храмі св. вмч. Георгія Побідоносця (вул. Короленка, 3).
13.30 — Подячний молебень і вручення дипломів випускникам 2007 року.
Довідка. Вищі Богословські Курси при Львівській єпархії Української Православної Церкви були створені за благословенням архієпископа Львівського і Галицького Августина у 1997 році. З часу заснування залишаються єдиним вищим навчальним закладом, випускники якого отримують дипломи церковного і державного зразка Свято-Тихоновського православного гуманітарного університету. У цьому році відбудеться п’яте вручення дипломів восьми випускникам. Всього за час існування Курсів дипломи бакалавра богослов’я отримали 40 осіб (разом з цьогорічними випускниками).
Зараз на Курсах навчаються 100 студентів із 16 єпархій Української Православної Церкви. Випускники та студенти Курсів успішно працюють у різних єпархіальних відділах нашої Церкви, в освітніх і інших церковних і державних установах; більше 20 студентів – у священному сані. Студентки співають і регентують у церковних хорах, працюють у недільних школах, іконописних майстернях.